Elnyert pályázatok a 2018/2019. tanévben a Gárdonyi iskolában

  1. A tanév kezdésekor a Gyurmavilág jóvoltából 81 kg színes gyurmát nyertünk, mely nemcsak kreatív foglalkozások megtartásához használható, de jól fejleszti a gyerekek a megfigyelőképességet, amemóriát, a kreativitást, a kézügyességet, szem-kéz koordinációt. Nagy hasznát vesszük az alsó tagozatban, mivel elősegíti a  formák megismerését, fejleszti a térbeli alkotást, erősíti az izmokat.
  2. A csavar, kötőelem, egyéb rögzítéstechnikai termékek nagykereskedelmével foglalkozó vállalat, a győri Visimpex-Hungary Kft. „Csavarbarát a gyermekekért” pályázatán 194.780 Forintot nyertünk, melyből a székhelyen és a telephelyen tanuló diákjainak egy-egy kosárlabdapalánkot, kosárlabdákat, továbbá a rajz szaktanterembe egy televíziót vásároltunk a művészettörténeti ismeretek átadásához. A tanulási időn kívül diákjaink egyre többen választják a labdajátékokat. Azzal, hogy a gyerekek együtt sportolnak, formálódnak olyan készségeik is, melyek a csoportban való eligazodást, a társas kapcsolataikat erősítik.
  3. Komárom-Esztergom Megyei Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány pályázatot írt ki a 2018. évi színházlátogatás  támogatására általános iskolák felső tagozata számára az félévben. A színházlátogatást támogató pályázaton iskolánk   50.000 Ft támogatást nyert. 45 felsős diákunk az Apácashow című előadást tekintette meg az Operettszínházban.
   A 2. félévben ugyanez az alapítvány tanulmányi kirándulások támogatására írt ki pályázatot, melyre az alsó és a felső tagozat is jutalomkirándulás támogatására küldött be támogatási kérelmet. Mindkét pályázatunkat 30.000-30.000 Ft-tal támogatta a fenti alapítvány. Intézményünkben hagyomány, hogy minden tanév végén a kiemelkedő tanulmányi, sport és kulturális eredményt elért tanulóinknak jutalomkirándulást szervezünk. Ezek a kirándulások jó alkalmat teremtenek új ismeretek szerzésére, eközben közösségi élményekkel gazdagodnak, új barátságok szövődnek. Az idei tanévben jó tanulmányi eredményt elért alsó tagozatos tanulóit Tatára és Agostyánba, az ökofaluba szeretnénk elvinni. A 2018/19. tanév legeredményesebb felső tagozatos tanulóinak szintén Tatára a „Diák Patarára” szeretnénk kirándulást szervezni. A rendezvényen megismerhetik és megélhetik a végvári élet mindennapjait, a török és magyar táborok felszereléseit, a katonák viseletét, fegyverzetét, a korabeli haditechnikát, a háremek titokzatos világát.
  4. 2018. október 20-án óriási küzdelmek zajlottak az Érd Arénában, ahol a TV2 a „Nagy Vagy!” szuperprodukciót forgatta. Iskolánk csapata már második alkalommal pályázott sikeresen a televíziós műsorban való részvételre. Összesen 18 csapat érkezett a forgatásra az ország minden tájáról. Az idei évben földön és levegőben mérték össze erejüket, ügyességüket és tudásukat. A Torma Ákos (3.a), Morvai Georgina (4.c), Borbély Ágnes (8.a), Horváth Olivér (8.a), Görözdi Gergő (8.b), Torma Ramóna (8.c), Csukáné Hörömpöli Ilona, Török Bernadett, Torma László, Galamb Péter alkotta csapatunk, a celeb versenyzővel, Deák-Bárdos Mihály birkózóval kiegészülve, az elődöntőt megnyerve,  a döntőben a nagyon értékes 5. helyet szerezte meg. A csapattagok kemény 3 hetes felkészítése Biróné Tóth Ágnesnek és Szadeczki Tündének köszönhető.  Köszönjük a versenyzők és a testnevelők munkáját, akik iskolánknak ilyen szép dicsőséget, maguknak pedig egy fantasztikus kétnapos kirándulást nyertek a Sobri Jóska élményparkba.
  5. „Nemzeti történelmünk és az 1848/49-es szabadságharc nyomában” címmel iskolánk 2019 januárjában a Honvédelmi Sportszövetség által kiírt pályázaton 1.763.010 Ft összeget nyert, melyet tematikus kirándulás megszervezésére fordíthattunk. A tanév során kiemelkedő sportteljesítményt (futball, kézilabda, úszás, atlétika, ritmikus gimnasztika sportágakban, televíziós vetélkedőn) elért 4.-8. osztályos tanulóink vehettek részt a háromnapos Velencei-tavi sport- és honismereti kiránduláson.
  6. Az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram 2019 néven meghirdetett program KEZDŐ 1 kategóriájában intézményünk egy 214 000 Ft értékű kerti eszközcsomagot nyert, melynek tartalma az iskolakert megművelésének alap szerszámcsomagja és egy vetőmagcsomag.
  7. „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása” (EFOP-3.3.5) című projekt keretében 85 tanulónk ingyen táborozhat június hónapban. Az 1.-2. , a 4. és 6. évfolyamosok helyben, napközis táborban, a 3.,5. és 7. évfolyamosok pedig bentlakásos táborban vehetnek részt Pálkövén.
  8. Határtalanul pályázat keretében nyugat-felvidéki vártúrára Léva-Selmecbánya-Nyitra-Nagytapolcsány-Pozsony-Dévény útvonalon 3 nap/ 2 éjszakás kirándulásra nyertünk 2.566.651 Ft összeget. A 2019. 05. 16-18. megszervezett szlovákiai vártúrán 53 hetedik évfolyamos tanuló és 4 kísérő pedagógus vesz részt. A Felvidék műemlékekben, várakban és kastélyokban gazdagabb tájain kirándulnak majd diákjaink, és megismerkednek a zoboraljai, szórványlétbe szorult magyarság hagyományainak, kultúrájának utolsó őrzőivel. Megtekintik a legjelentősebb nyugat-felvidéki várakat, melyeknek komoly szerepük volt Magyarország épségének védelmében. Komoly múltra visszatekintő városokba is ellátogatnak, melyek egyetemes jelentőséggel bírnak hazánk iparának, kultúrájának és polgárosodásának fejlődésében.